Krajalnica inoxxi

W zakładach a w gospodarstwach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana także do indywidualnych celów, na model do cięcia warzyw czy owoców, gdy chcemy ich w stronie cienkich plasterków.

W relacji z tego, co myślę kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego postać i kieruje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany gdy idzie o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na cienkich, równych plastrach, które kroi się łatwo i bez dodatkowego wysiłku. Do owego planie używamy krajalnicy z prostą, jednak bardzo poważną krawędzią, która idealnie radzi sobie z pewnymi, jak a niezwykle niebezpiecznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana szczególnie do domów gastronomicznych również do sklepów. Jest wskazywana przez producenta ze względu na prostą dużą wytrzymałość i możliwość obsługi. Dzięki tym związkom każdy, po pierwszym szkoleniu z działu zaufania oraz higieny pracy, może dołączyć do produkcji z krajalnicą i przekazywać swoim klientom wędliny lub sery pokrojone w precyzyjne plastry. Krajalnice silnych jakości pozwolą na bliskie uporanie się z pokrojeniem sporej dawki wędlin czy serów, przy niskim koszcie funkcji oraz wielkości pracownika. Taka krajalnica w interesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś poświęcano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak obecne istnieje wymuszane na przypadek w wypadku szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.